AUTOMAT ELLER MANUEL VÄXLAD BIL?

EXTRA PRIS? ÖPPNA HÄR!

Automatväxlade bilar blir vanligare än förut. Dessa bilar har blivit bättre än dom var förut och har även blivit miljövänligare.

Vissa bilmodeller har en lägre bränsleförbrukning med automatlåda än med vanlig växellåda. Om du tänker skaffa en elbil eller hybridbil har du dessutom inget val. Elbilar och hybridbilar är endast utrustade med automatlådor. Även dessa bilar kommer att bli vanligare i framtiden.

En stor fördel med att skaffa körkort för automatväxlad bil är att de är enklare att köra. Du slipper lära dig att växla. Det är betydligt mycket enklare att starta och stanna. Du slipper jobba med kopplingen och behöver endast gasa och bromsa. Detta gör att du kan använda din uppmärksamhet till att hålla koll på trafiken i stället.

Tack vare detta så behöver man inte ta så många lektioner som när man övningskör med manuell växlad bil. Så har du inte absolut behov av att ta körkort med manuell växlad bil så är det bättre om du tar körkort för automatväxlad bil. Din utbildning kommer att bli mycket billigare då.

Vi har utbildning även med automatväxlad bil. Vi kör WV Golf och Toyota Auris Hybrid.

SE VÅRA AKTUELLA ERBJUDANDEN. KLICKA HÄR

TILLBAKA TILL HUVUDMENYN